4 Δεκεμβρίου γιορτή της Αγίας Βαρβάρας – Τα νήπια μας μαγείρεψαν στο σχολείο το παραδοσιακό ελληνικό εθιμοτυπικό έδεσμα “Βαρβάρα”
Στις 4 Δεκεμβρίου γιορτάσαμε την Αγία Βαρβάρα στην τάξη μας. Αφού είδαμε πληροφορίες για τον βίο της , αναφέραμε και αναλύσαμε το έθιμο της παρασκευής του εδέσματος “Βαρβάρα” που το φτιάχνουν σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας αυτήν την ημέρα. Προτείναμε στα παιδιά να φτιάξουμε τον γλυκό χυλό στην τάξη μας και να το παρουσιάσουν ως έθιμο της ελληνικής κουζίνας στη χριστουγεννιάτικη περίοδο τόσο στους γονείς όσο και στα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά σχολεία του προγράμματος eTwinning “Christmas Across Cultures: Songs, Stories, and Joy” στο οποίο συμμετέχουμε .
Μελετήσαμε τη συνταγή. Τα παιδιά είδαν τα υλικά, τα έπιασαν, τα μύρισαν, τα γεύτηκαν. Έγραψαν τα υλικά της συνταγής στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Βάλαμε όλοι και όλες τα χριστουγεννιάτικα σκουφιά και τις ποδιές , σηκώσαμε τα μανίκια μας και με μπόλικη αγάπη ετοιμάστηκε μέσα στην κατσαρόλα μια νόστιμη Βαρβάρα. Μοιράστηκε στους μαθητές και τις οικογένειες τους. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!


























